Casa Hera tar en Coronapaus

Ekologisk kallpressad olivolja, pistagepesto, pistagecreme, ficotto – ett litet urval av våra italienska delikatesser från Basilicata och Abruzzo. Foto Casa Hera.

Casa Herabutiken – både på Österlen och på nätet, Casaherabutiken.se, håller stängt så länge vi lever i karantän i södra Italien. Men vi arbetar för fullt bakom kulisserna och laddar för livet efter Corona.

Du som befinner dig på Österlen kan hitta naturell kallpressade olivolja, både vår egen Casa Hera och vår vänfamiljs Lago Dimora från senaste skörden i oktober 2019 hos Bistro Verandan i Skillinge och hos Drömbageriet med kafé i Komstad. Betalas på plats med Swish. Passa på att samtidigt smaka på urgod kantarellpizza eller annat gott på Bistro Verandan och fika med naturliga råvaror och fransk finess på Drömbagreiet. Båda ställena har hög mysfaktor och öppet med restriktioner fredag – söndag. Kolla gärna innan du åker dit eftersom mycket kan ändras i dessa tider.

Vi har nu renoverat butiken i växthuset på Österlen och fått en generös trappa ned till en planerad uteplats mot åkern. Innan Italien stängde ner hann vi göra mycket nytta på plats genom att knyta nya kontakter och beställa andra typer av varor som vi är så ivriga att få visa dig och våra andra kunder.

Vår keramiker och hans medarbetare i Grottaglie har överträffat sig själva denna gång med nya glasyrer och former efter våra önskemål. Det blir handgjorda äggkoppar på fot, stora temuggar med öra, olika kannor för vin, vatten, olivolja och mjölk. Vi får även påfyllning av assietter och pastaskålar.

Vi har också hittat lokala specialiteter i Apulia som finaste mjöl av durumvete för bröd och pasta från en gammal kvarn i Altamura och lokala grönsaker i goda inläggningar på glasburk. I Abruzzo har vi hittat risotto med olika torkade grönsaker och kryddor, polenta, salt smaksatta med saffran, rosmarin och chili. Allt från ett familjeföretag som använder grönsaker från sin egen gård och recept från la Nonna.

Vill du beställa något eller boka semesterboende? Du kan alltid nå oss på mejl eller telefon. Välkommen!