Ett GOTT och GRÖNT 2020

Dessa nio bilder var de som fick flest likes på vårt instagramkonto @casahera under 2019.

År 2019 var året då vi öppnade hela ladan för butiken, fick upp en fasadskylt, utökade vårt sortiment av delikatesser och tog in flera olivoljor samt mera keramik från våra kontakter i södra Italien.
Och, efter tvår års väntan, fick vi en god olivskörd från vår lilla olivlund vid Casa Hera i slutet av oktober .

Vi vill tacka alla er som följer oss på Instagram och Facebook. Och alla er som hittat till vår butik Casa Hera | Smak från södra Italien i Vranarp på Österlen ända från Boden i norra Sverige innan vi fick upp en skylt. Och tack till alla er som har valt att semestra i något av våra hus i södra Italien. Tack också till er som bett om råd, erfarenheter och kontakter för att förverkliga drömmen om ett eget hus i Italien.

Det började med en liten olivlund och ett mycket litet hus i den föga kända regionen Basilicata i hålfoten år 2007. Nu har vi kallpressat våra egna oliver i mer än tio år och fått en alldeles egen identitet på olivolja som är belöningen från det naturen ger.

”Ni måste ju ha en skylt!”

Ganska snart började vi köpa in lite karaktäristisk stänkglaserad brukskeramik från grannregionen Apulia/Puglia/Apulien och har sakta, sakta byggt upp vår butik Casa Hera | Smak från södra Italien. Vi tycker om den lilla skalan och de personliga relationerna med odlare och keramiker som vi har fått under årens lopp. Vi vill ge våra kunder en förnimmelse av södra Italien, där människor tar sig tid för varandra och inte minst tar vara på vardagens glädjeämnen som mat och dryck.

Vi uppskattar också att kunna ta oss tid med våra kunder, berätta vår och våra produkters historia , bjuda på provsmakning och förklara varför det vi erbjuder smakar som det gör. Det är vår passion att sprida kunskapen om vad en region som Basilicata, där vårt Casa Hera ligger, har att erbjuda.

Parallellt har en stor passion och Monicas profession lett fram till att vi numera har tre ställen i södra Italien, inget av dem ligger i några turiststråk. Det är en sann glädje att kunna hyra ut byhuset i Pretoro i Abruzzo, Casa Hera med olivlunden i Basilicata och vårt Casa antica, stadsvåningen i de historiska kvarteren av den 3000-åriga staden Oria i Apulia. Vi får så mycket positivt gensvar.

TACK alla ni! Vi ser fram emot 2020 tillsammans med er!

Monica och Göran